Γεωργικός Πειραματισμός

 

H NOVACERT είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως πειραματική μονάδα Ο.Π.Π.Α. (GEP), με σκοπό την διεξαγωγή βιολογικών δοκιμών και πειραμάτων στο σύνολο των καλλιεργειών.

Διαθέτοντας υψηλή τεχνογνωσία σε θέματα φυτοπροστασίας, η εταιρεία μας αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει υψηλής ποιότητας πειραματικές δοκιμές αγρού και θερμοκηπίων σύμφωνα με τις αρχές της ορθής αποτελεσματικότητας (GEP) με σκοπό την αξιολόγηση νέων – υπό δοκιμή, όσο και υφιστάμενων φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Η πολυετής εμπειρία των στελεχών και η σε βάθος γνώση του συνόλου των καλλιεργειών της Ελληνικής Επικράτειας, αποτελεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που προσδίδει υψηλή αξία στην υπηρεσία που παρέχουμε στους πελάτες μας.

Οι αξιολογήσεις αποτελεσματικότητας που παρέχουμε αφορούν φυτοπροστατευτικά προϊόντα όπως: μυκητοκτόνα, εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, ακαρεοκτόνα, νηματωδοκτόνα, απολυμαντικά εδάφους, ειδικά σκευάσματα θρέψης – λίπανσης καθώς επίσης και ρυθμιστές ανάπτυξης φυτών, προσελκυστικά εντόμων, ωφέλιμα έντομα, παγίδες (φερομονικές, τροφοελκυστικές), ουσίες βιολογικής καταπολέμησης κ.α. Επίσης, η NOVACERT διεξάγει εξειδικευμένες μελέτες αγρού, όπως: αξιολογήσεις ανθεκτικότητας, μελέτες επιδράσεων σε ωφέλιμα έντομα, αξιολογήσεις αποδόσεων και ποιότητας καλλιεργειών, καθώς και δοκιμές μετά-συλλεκτικής εφαρμογής φυτοπροστατευτικών προϊόντων.   

Για κάθε πειραματική δοκιμή τηρούνται αυστηρά, οι κατευθυντήριες οδηγίες της EPPO (European Plant Protection Organization), για όλες τις χρονικές περιόδους και τα στάδια της πειραματικής μελέτης, από την  εύρεση και τον σχεδιασμό του κατάλληλου αγρού, τις εφαρμογές ψεκασμών των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, τις αξιολογήσεις, μέχρι και την σύνταξη της τελικής έκθεσης. Η NOVACERT έχει θεσπίσει τυποποιημένες διαδικασίες λειτουργίας, οι οποίες τηρούνται αυστηρά και αναθεωρούνται όποτε είναι αναγκαίο, αποσκοπώντας σε καλύτερο σχεδιασμό και διεκπεραίωση της κάθε πειραματικής δοκιμής.

Η εταιρεία διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διενέργεια με βέλτιστο τρόπο οποιασδήποτε εφαρμογής απαιτηθεί από τα πρωτόκολλα.

Επιπρόσθετα, για κάθε πειραματική δοκιμή η NOVACERT παρέχει: προετοιμασία του πειραματικού πρωτοκόλλου, τήρηση ημερολογίου αγρού, επεξεργασία των πειραματικών δεδομένων, διεξαγωγή στατιστικών αναλύσεων και παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε όποιο στάδιο της δοκιμής μας ζητηθεί από τον πελάτη. Ακολούθως, η σύνταξη της τελικής έκθεσης πραγματοποιείται με την τελευταία έκδοση του λογισμικού ARM (Agricultural Research Manager) ή οποιουδήποτε άλλου λογισμικού ζητηθεί, με σκοπό την κάλυψη των απαιτήσεων και των αναγκών του κάθε πελάτη.

Όλες οι μελέτες που διεξάγουμε είναι απολύτως εμπιστευτικές ενώ παρέχουμε συνεχή ενημέρωση καθ’ όλη την περίοδο των δοκιμών στους συνεργάτες μας.

Η NOVACERT εφαρμόζει εσωτερικό σύστημα διασφάλισης ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2000, καθώς επίσης και ISO 27001 για την ασφάλεια πληροφοριών & δεδομένων.

 

 

Εγκαταστάσεις Πειραματικής Μονάδας

Η έδρα της πειραματικής μονάδας βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Η πλεονεκτική μας αυτή θέση και η χρόνια εμπειρία των στελεχών μας στην πλειοψηφία των καλλιεργειών, μας παρέχει τη δυνατότητα εύρεσης του κατάλληλου πειραματικού αγρού, στο σύνολο των περιοχών της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας. Ως εκ τούτου καλύπτουμε πειραματικές δοκιμές στο σύνολο των καλλιεργειών, όπως φυτά μεγάλης καλλιέργειας (βαμβάκι, σιτάρι, κριθάρι, καλαμπόκι, ηλίανθος, σόγια, πατάτες), κηπευτικά υπαίθρου ή θερμοκηπίου (τομάτες, αγγούρια, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκύθια, φασόλια, καρότα, λάχανα, μαρούλια, κρεμμύδια, πράσα), πυρηνόκαρπα (ροδάκινα, νεκταρίνια, δαμάσκηνα, βερίκοκα, κεράσια), γιγαρτόκαρπα (μήλα, αχλάδια) καθώς και σε αποθηκευμένα προϊόντα.
Το υποκατάστημα της Novacert στο Ηράκλειο μας δίνει τη δυνατότητα εκτέλεσης πειραματικών δοκιμών αγρού σε καλλιέργειες κηπευτικών θερμοκηπίου, εσπεριδοειδή, αμπέλια και ελιές στο σύνολο της περιφέρειας Κρήτης.

Πιστοποιήσεις

logo-rhizome

NOVACERT participating in the largest European Network of CROs companies