Τα βιολογικά προϊόντα της Hellas Bio Net στην Biofach 2016

Στη μεγαλύτερη έκθεση βιολογικών προϊόντων της Ευρώπης, την Biofach 2016, συμμετείχε για τρίτη συνεχή χρονιά η Ένωση Νομικών Προσώπων Hellas Bio Net. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας από 10 έως 13 Φεβρουαρίου συγκεντρώνοντας αριθμό επισκεπτών – ρεκόρ που ξεπέρασε τις 48.000!

Το περίπτερο της Hellas Bio Net (Hall 1, stand 244) προσέλκυσε το ενδιαφέρον πλήθους επισκεπτών, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα βιολογικά προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα, και να συζητήσουν εμπορικές συμφωνίες.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης διοργανώθηκαν εκδηλώσεις γευσιγνωσίας με βιολογικά φρέσκα φρούτα και λαχανικά της Ένωσης Νομικών Προσώπων Hellas Bio Net.

Η δράση υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης φρούτων και λαχανικών βιολογικής καλλιέργειας στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε. και συγκεκριμένα στην Ολλανδία, Σουηδία και Γερμανία», με εκτελεστικό οργανισμό τη NOVACERT.

Ενημερωτική εκδήλωση στη Νυρεμβέργη

Επίσης, στα πλαίσια της Biofach 2016, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 ενημερωτική εκδήλωση στο εστιατόριο “Mythos”.

Καλεσμένοι δημοσιογράφοι από μέσα ενημέρωσης με ειδίκευση στη διατροφή και τη γαστρονομία, καθώς και εισαγωγείς τροφίμων, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκδήλωση της Hellas Bio Net ενώ ακολούθησε δείπνο.

Για το πρόγραμμα «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης φρούτων και λαχανικών βιολογικής καλλιέργειας στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε. και συγκεκριμένα στην Ολλανδία, Σουηδία και Γερμανία» ενημέρωσε το κοινό ο κ. Κωνσταντίνος Αστρείδης εκ μέρους της NOVACERT, ενώ ο κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ιδιοκτήτης  της εταιρείας ΒΙΟΑΓΡΟΣ ΑΕ και μέλος της ένωσης, μίλησε εκπροσωπώντας τον φορέα και τους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων. Ακολούθως, η καθηγήτρια κα. Άννα Κολιάτση μίλησε για τις διαδικασίες παραγωγής βιολογικών προϊόντων και την ιδιαίτερη διατροφική τους αξία. Τέλος, ο κ. Αθανάσιος Πασβάνης ως επιχειρηματίας παρουσίασε την τρέχουσα κατάσταση στην γερμανική αγορά, καθώς και την θέση που κατέχουν σε αυτή, τα ελληνικά βιολογικά προϊόντα.

Αρχείο Κειμένων στο Blog