Τα κρασιά «ΠΓΕ Επανομή» εισέρχονται στη Ρωσική αγορά

epanomi02Στα πλαίσια του προγράμματος «Προώθηση Οίνων Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Ζώνης Επανομής σε ΗΠΑ, Καναδά, Ρωσία και Αυστραλία (Β’ έτος)» που υλοποιεί η NOVACERT ως εκτελεστικός οργανισμός, σε εξέλιξη βρίσκονται οι ενέργειες προβολής και προώθησης των ελληνικών κρασιών με ένδειξη «ΠΓΕ Επανομή» στην αγορά της Ρωσίας.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε θεματικό δείπνο γευσιγνωσίας στο εστιατόριο Vasanta της Μόσχας (https://www.facebook.com/Vasanta14) ενώ την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση και δείπνο γευσιγνωσίας στο εξειδικευμένο οινικό μπαρ BRIX-II (http://brix-bar.ru/bar-2/brix-story).
Η γευσιγνωσία έγινε στα ονομαστά κρασιά του Κτήματος Γεροβασιλείου και συγκεκριμένα στις λευκές ποικιλίες Μαλαγουζιά και Chardonnay και στις ερυθρές «Κτήμα Γεροβασιλείου» και «Άβατον».
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν εισαγωγείς κρασιών και παράγοντες της ρωσικής αγοράς, δημοσιογράφοι από κορυφαία περιοδικά, καθώς και πλήθος φίλων του κρασιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι παραβρέθηκε και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα κα. Μιχαλόπουλου Ελένη, η οποία υποστηρίζει εμπράκτως την προσπάθεια.
Επίσης, οι ενέργειες προβολής και προώθησης έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον τηλεοπτικών δικτύων που με εκτενή ρεπορτάζ παρουσιάζουν στο κοινό της Ρωσίας τα ελληνικά κρασιά. Παράλληλα με τις εκδηλώσεις, έχει ξεκινήσει καμπάνια διαφημιστικών καταχωρίσεων σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας, καθώς στον περιοδικό τύπο της Ρωσίας.
Τα ελληνικά κρασιά με ένδειξη «ΠΓΕ Επανομή» ενθουσιάζουν όσους τα δοκιμάζουν και σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη ρωσική ζήτηση, διαμορφώνονται οι ιδανικές συνθήκες για την προώθηση εξαγωγών Ελληνικών Οίνων σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου.

Αρχείο Κειμένων στο Blog