Μεγάλο ενδιαφέρον στη Νάουσα για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κόσμου στη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Νάουσας για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-2020. Περισσότερα από 150 άτομα, κυρίως νέοι, προσήλθαν το απόγευμα της Τετάρτης 20/1 στη φιλόξενη αίθουσα του πολυχώρου «Βέτλανς», δείχνοντας έτσι με τον πιο εμφατικό τρόπο την ανάγκη ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και το μεγάλο ενδιαφέρον για το επιχειρείν.

Στην αρχή της εκδήλωσης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Νάουσας κα. Χρύσα Πασχούλα. Ακολούθησαν εισηγήσεις από τα εξειδικευμένα στελέχη της NOVACERT. Πιο συγκεκριμένα:

Ο κ. Αντώνης Μέλλιος ανέλυσε λεπτομερώς την δομή, τον τρόπο χρηματοδότησης, τους στόχους καθώς και την αρχιτεκτονική διάρθρωση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020. Ακόμη αναφέρθηκε στην κατανομή των κοινοτικών ενισχύσεων ανά άξονα προτεραιότητας και ανά περιφέρεια.

Για τα Προγράμματα «Ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων για εκσυγχρονισμό & ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών τους» και «Ανάπτυξη πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» μίλησε η κα. Κατερίνα Πυρογιάννη. Έγινε εκτενής παρουσίαση των στόχων, των προϋπολογισμών και των ποσοστών ενίσχυσης, ενώ επισημάνθηκαν οι προϋπόθεσεις συμμετοχής, αλλά και οι επιλέξιμες δαπάνες κάθε προγράμματος. Επίσης, η κα. Πυρογιάννη υπογράμμισε τα σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή, κατά τη διαδικασία υποβολής των επενδυτικών σχεδίων.
Αμέσως μετά το λόγο πήρε η κα. Μαρία Τσιάκα, η οποία ανέλυσε διεξοδικά τις ευκαιρίες που προσφέρουν τα Προγράμματα «Ενίσχυσης της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» και «Νεοφυούς Επιχειρηματικότητα». Η κα. Τσιάκα αναφέρθηκε στους στόχους και τον προϋπολογισμό των Προγραμμάτων και κυρίως στις κατηγορίες των δικαιούχων, τις προϋπόθεσεις συμμετοχής και τις επιλέξιμες δαπάνες.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων, ακολούθησε ενδιαφέρουσα ανοιχτή συζήτηση με το ακροατήριο, στην διάρκεια της οποίας οι ομιλητές απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού, ανέφεραν χαρακτηριστικά παραδείγματα επενδυτικών προτάσεων ενώ παρείχαν και βασικές οδηγίες για την εξασφάλιση της επιτυχίας  των υποψήφιων σχεδίων.

Αρχείο Κειμένων στο Blog