Επιμορφωτική συνάντηση για καλλιεργητές ελιάς στα Λιμενάρια Θάσου

Εκπαιδευτική συνάντηση – ενημέρωση για τους παραγωγούς της ΟΕΦ ΑΕΣ Λιμεναρίων διοργάνωσε η NOVACERT την Τετάρτη 30/03/2016 στην αίθυσα του Πολιτιστικού Συλλόγο Λιμεναρίων Θάσου. Εν όψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου, το ενδιαφέρον των παραγωγών ήταν πολύ μεγάλο και δεκάδες ήταν οι αγρότες που συμμετείχαν.

Η ενημέρωση ξεκίνησε με την εισήγηση του γεωπόνου της NOVACERT κ. Γρουζίδη Δημήτρη, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα με τα ακόλουθα θέματα: Εμπορία και Διάθεση ελαιόλαδου, Πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2016 – 2021,  ΝΕΑ ΚΑΠ, Πρότυπα ποιότητας,  Κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής,  Δράσεις ΟΕΦ.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η δεύτερη παρουσίαση από τον γεωπόνο κ. Χρήστο Χατζησαββίδη sc, PhD Δενδροκομία-Θρέψη), αν. καθηγητή από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, η οποία επικεντρώθηκε κυρίως σε τεχνικά θέματα για την καλλιέργεια της ελιάς (φυτοπροστασία, θρέψη – λίπανση, άρδευση και κλάδεμα).

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 31/03/16, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε αγροτεμάχια παραγωγών από τον γεωπόνο της NOVACERT κ. Γρουζίδη Δημήτρη και  τον γεωπόνο κ. Χρήστο Χατζησαββίδη, όπου δόθηκαν πρακτικές συμβουλές στους παραγωγούς της ΟΕΦ ΑΕΣ Λιμεναρίων, για το κλάδεμα και την διαμόρφωση της κόμης, την αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών και την θρέψη – λίπανση των ελαιόδεντρων.

 

Αρχείο Κειμένων στο Blog