Η Novacert χορηγός στην έκθεση «Μικροί Οινοποιοί 2019»

Η NOVACERT μέχρι σήμερα έχει να επιδείξει καθοριστική συμβολή στην εξωστρέφεια του ελληνικού κρασιού, έχοντας σχεδιάσει και υλοποιήσει 14 προγράμματα προώθησης οίνου στο πλαίσιο του μέτρου «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών» σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς  Καν. 1308/2013 και (ΕΚ) 1234/2007.

Η άριστη συνεργασία με τους οινοποιούς και πάνω απ΄όλα η βαθιά πίστη για τις δυνατότητες του ελληνικού κρασιού, αποτελούν κινητήριο μοχλό για την περαιτέρω ενδυνάμωση των συνεργιών της Novacert στον αμπελοοινικό τομέα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Novacert υποστηρίζει τον Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) ως “ασημένιος χορηγός” στην πρώτη οινική έκθεση «Μικροί Οινοποιοί 2019».

Λίγα λόγια για τον ΣΜΟΕ

Ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) ιδρύθηκε με κύριο στόχο να συνδράμει στην ανάπτυξη και την ενίσχυση των Μικρών Οινοποιητικών Επιχειρήσεων.

Ο ΣΜΟΕ φιλοδοξεί να καλύψει επαρκώς την απουσία επίσημης αντιπροσώπευσης Μικρών Οινοποιητικών Επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οινοποιίας. Καθώς και να βοηθήσει όλους τους νέους οινοποιούς αλλά και τους παλιότερους που έχουν ίδιους στόχους, να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις των αγορών και να δημιουργήσουν μέσα στο ανταγωνιστικό οικονομικό και τεχνικό περιβάλλον όπως αυτό διαμορφώνεται και εξελίσσεται.

Η έκθεση «Μικροί Οινοποιοί»

Ένα χρόνο μετά την ίδρυση του Συνδέσμου τους, οι Μικροί Οινοποιοί Ελλάδας διοργανώνουν στην Αθήνα την πρώτη τους οινική έκθεση, στην οποία συμμετέχουν σύσσωμα όλα τα οινοποιεία – μέλη. 43 οικογενειακά οινοποιεία με έμφαση στην πρώτη ύλη και οδηγό την ποιότητα και το πείσμα να αναδείξουν το μικροκλίμα της περιοχής τους, μαζί με το πάθος και την αγάπη τους για το σταφύλι και το κρασί.

Με όραμα την εξάπλωση των ελληνικών terroir, ποικιλιών και κρασιών ανά τον κόσμο, προσκαλούν το αθηναϊκό – και όχι μόνο – κοινό, και τους επαγγελματίες οίνου και εστίασης, να γνωρίσουν από κοντά μικρά, ξεχωριστά, αξιόλογα οινοποιεία που παράγουν κρασιά με χαρακτήρα, που αναβιώνουν και εξελίσσουν σπάνιες ποικιλίες, που πιστεύουν με πάθος, ότι η ταυτότητα ενός κρασιού είναι άρρηκτα δεμένη με τον τόπο, τη γη και την προσωπικότητα των ανθρώπων που ζουν κοντά της.

Ξεχωριστά κρασιά από ξεχωριστούς ανθρώπους, είναι η ταυτότητα της έκθεσης, που φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό και να φέρνει κάθε χρόνο κοντά στο κοινό την ιδιαίτερη οικογενειακή οινική κουλτούρα της Ελλάδας.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 7 & 8 Απριλίου στο The Hub Events (Αλκμήνης 5, Πετράλωνα)

Ωράριο Έκθεσης

Κυριακή 7 Απριλίου //  14.00 – 20.00

Δευτέρα 8 Απριλίου //  11.00 – 19.00

Για περισσότερες πληροφορίες:

Web: www.smoe.com.gr

Facebook: SMOE και Μικροί Οινοποιοί 2019