Αθ.Ταμπαρόπουλος: Η συμβολή των προγραμμάτων προώθησης στην εξωστρέφεια των ελληνικών αγροτικών προϊόντων

 

Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης φρέσκων φρούτων και λαχανικών Freskon 2016 που διεξήχθη στο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: «Προώθηση προϊόντων: Η Ευρώπη και η Ελλάδα μπροστά σε νέες προκλήσεις σε μια κοινωνία που αλλάζει». Εξαιρετικό ενδιαφέρον οι εισηγήσεις από την κα. Ευαγγελία Κουρέντα, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων και Προώθησης Προϊόντων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον κ. Αθανάσιο Ταμπαρόπουλο, συνιδρυτή και εκτελεστικού διευθυντή της NOVACERT και του κ. Παντελή Σκαρλάτου της Οικονομοτεχνικής.

Ο κ. Ταμπαρόπουλος αναφέρθηκε στη συμβολή των προγραμμάτων προώθησης για την  εξωστρέφεια των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, παρουσιάζοντας στοιχεία που αποδεικνύουν την επιτυχία των δράσεων. Συγκεκριμένα, από την εφαρμογή των προγραμμάτων έως σήμερα έχει σημειωθεί αύξηση στις εξαγωγές των γεωργικών προϊόντων κατά 11,9% σε αξία και κατά 4,9% σε όγκο (incofruit 2013), ενώ η Ελλάδα είναι στην πρώτη πεντάδα εξαγωγών σε πολλές χώρες:

  •  1ος προμηθευτής σε 14 χώρες σε 35 προϊόντα
  •  2ος προμηθευτής σε 17 χώρες σε 23 προϊόντα
  •  3ος προμηθευτής σε 13 χώρες σε 20 προϊόντα
  •  4ος προμηθευτής σε 10 χώρες σε 17 προϊόντα
  •  5ος προμηθευτής σε 10 χώρες σε 12 προϊόντα

Παράλληλα, ο κ. Ταμπαρόπουλος αναφέρθηκε στα κυριότερα προγράμματα προώθησης που έχει μελετήσει και υλοποιεί με απόλυτη επιτυχία η NOVACERT ως εκτελεστικός οργανισμός, παρουσιάζοντας τις ενέργειες προβολής που πραγματοποιούνται στις χώρες – στόχους.

Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση ΕΔΩ.