Δράσεις προώθησης ευρωπαϊκών κηπευτικών στην αγορά της Τσεχίας

Η αγορά της Τσεχίας αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό για την προώθηση των φρέσκων ευρωπαϊκών κηπευτικών. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Vegiterraneo, που υλοποιεί η Novacert ως εκτελεστικός, οι παραγωγικοί φορείς που συμμετέχουν ταξίδεψαν στο Μπρνο για να μοιραστούν με τους παράγοντες της τσέχικης αγοράς, την πολυετή γνώση και καλλιεργητική εμπειρία τους, αλλά και να προβάλλουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ντομάτας, του αγγουριού, της μελιτζάνας και της πιπεριάς που παράγονται στην Κρήτη!

Η αυλαία άνοιξε στις 27 Φεβρουαρίου 2018, με την εντυπωσιακή εκθεσιακή παρουσία του Vegiterraneo σε μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις τροφίμων της Τσεχίας, την Salima/Vinex (Pavilion A2 / Stand 041). Εκατοντάδες εμπορικοί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα εξαιρετικής ποιότητας υπό προώθηση προϊόντα, ενώ το live cooking show με βραβευμένους σεφ, έγινε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος!

Ακολούθως, την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:00, στο Hotel Maximus Resort Brno (Hrázní 327/4a, 635 00 Brno) πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση προώθησης. Το «παρών» έδωσαν περισσότεροι από 60 καλεσμένοι, προερχόμενοι από τον κλάδο της εισαγωγής νωπών τροφίμων και νωπών λαχανικών και δημοσιογράφοι από ΜΜΕ γαστρονομίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κάλεσμα των παραγωγικών φορέων ανταποκρίθηκαν οι μεγαλύτερες εταιρείες της Τσεχίας, όπως η Haspol s.r.o., καθώς και η επίσημη Ομοσπονδία Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Για τους στόχους του ευρωπαϊκού προγράμματος προώθησης Vegiterraneo, μίλησε ο εκπρόσωπος του εκτελεστικού οργανισμού Novacert ΕΠΕ, κ. Λιακόπουλος Απόστολος, αναλύοντας τις δράσεις που σχεδιάζονται και υλοποιούνται. Από την πλευρά των παραγωγικών φορέων, στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν οι κ.κ. Δουλούμης Ξενοφών και Πλεξουσάκης Αντώνιος, οι οποίοι παρουσίασαν τις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας των ευρωπαϊκών κηπευτικών, καθώς και όλη τη διαδικασία τυποποίησης και εμπορίας σύμφωνα με τα πιο υψηλά πρότυπα ασφάλειας και υγιεινής τροφίμων. Για τη διατροφική αξία της ντομάτας, του αγγουριού, της μελιτζάνας και της πιπεριάς μίλησε η Dr. Zuzana Dudášová, PhD., τονίζοντας την αναγκαιότητα κατανάλωσης φρέσκων λαχανικών σε κάθε γεύμα!
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με δείπνο γευσιγνωσίας, όπου οι καλεσμένοι δοκίμασαν δημιουργικές συνταγές με βάση τα κηπευτικά, από τους σεφ του ξενοδοχείου που φιλοξένησε την εκδήλωση.

Όλες οι δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ”Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης κηπευτικών στη Γερμανία, στην Ελλάδα, στην Πολωνία και στην Τσέχικη Δημοκρατία” με διακριτικό τίτλο Vegiterraneo, το οποίο υλοποιεί η Novacert ως εκτελεστικός οργανισμός για λογαριασμό της Ένωσης Νομικών Προσώπων που απαρτίζεται από τους: Α.Σ. Ανατολή, Α.Σ. Τυμπακίου, Α.Σ. Νότος, Α.Σ. Κουντούρας, Ο.Π. Φαλάσσαρνα – Στ. Κομπογεννητάκης & Σια Ο.Ε, Α.Σ. Ψαρής και Α.Σ. Κάμιρος.

 

Αρχείο Κειμένων στο Blog