Το κλειδί για την προώθηση των εξαγωγών!

Εξωστρέφεια, είναι η απάντηση στην κρίση, με τη NOVACERT να ειδικεύεται στον στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση ενεργειών προώθησης των ελληνικών εξαγωγών σε όλο τον κόσμο. Το α’ εξάμηνο του 2016 ολοκληρώθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, καθώς πραγματοποιήθηκαν απόλυτα επιτυχημένες δράσεις για ένα ευρύ φάσμα αγροδιατροφικών προϊόντων. Πιο συγκεκριμένα:

Στα πλαίσια της προώθησης των οίνων ΠΓΕ Επανομής του Κτήματος Γεροβασιλείου στη ρωσική αγορά και σε συνεργασία με τον διεθνώς καταξιωμένο brand strategist κ. Peter Economides, διοργανώθηκαν event οινογνωσίας στη Μόσχα. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία του ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Ρωσική Ομοσπονδία, κ. Ανδρέας Φρυγανάς, ο Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ, κ. Ηλίας Θανασάς, ο διευθυντής πωλήσεων του Κτήματος Γεροβασιλείου κ. Χρήστος Δημηστός και ο γενικός διευθυντής της NOVACERT κ. Αθανάσιος Ταμπαρόπουλος.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, συνεχίστηκαν οι ενέργειες προβολής προϊόντων ρυζιού “Rice Up” με επικεφαλής εταίρο την Agrino. Η NOVACERT έχοντας επιλέξει ως πρέσβειρα της καμπάνιας στην Αμερική, την κορυφαία σεφ κ. Diane Kochilas, ανοίγει το δρόμο για τις εξαγωγές των ευρωπαϊκών προϊόντων ρυζιού στις ΗΠΑ με μια σειρά παρουσιάσεων σε εισαγωγείς τροφίμων, σεφ, δημοσιογράφους και ΜΜΕ της γαστρονομίας, καθώς και με live cooking shows σε εστιατόρια και εκθέσεις από την ελληνικής καταγωγής σεφ.

Η αγορά της Αυστραλίας αποτελεί μεγάλο στόχο για τους οινοποιούς της αμπελουργικής ζώνης ΠΟΠ Ξινόμαυρο Νάουσας. Για το λόγο αυτό, επιχειρηματική αποστολή, με εκπροσώπους των παραγωγών και υπό τον εμπορικό διευθυντή της NOVACERT κ. Γιάννη Στεργίου, ταξίδεψε στη μακρινή Μελβούρνη όπου πραγματοποιήθηκαν tasting events με επαγγελματίες του κλάδου και εκδηλώσεις ανοιχτές στο καταναλωτικό κοινό, με την επιμέλεια της καταξιωμένης sommelier κ. Angie Giannakodakis.

Σε Ρωσία και Αυστραλία επικεντρώνονται οι εκδηλώσεις για την προώθηση των εξαγωγών οίνων ΠΟΠ Πλαγιές Μελίτωνα – ΠΓΕ Σιθωνία από το κτήμα Πόρτο Καρράς σε συνεργασία με τη NOVACERT.

Παράλληλα, σε Γερμανία και Βέλγιο υλοποιήθηκαν δράσεις προώθησης του καλαθιού “Authentico” με τα προϊόντα: Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Θάσου ΠΓΕ, Ελιές Θρούμπα Θάσου ΠΟΠ, Ξινόμαυρο οίνος ΠΟΠ Νάουσας, ΠΟΠ Κασέρι Μυτιλήνης, ΠΟΠ Λαδοτύρι Μυτιλήνης και Φέτα ΠΟΠ Μυτιλήνης. Το roadshow του “Authentico” πέρασε από πενήντα και πλέον εστιατόρια και delicatessen, ενώ σε κεντρική πλατεία των Βρυξελλών διοργανώθηκε food festival με τα ελληνικά προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.

Την ίδια στιγμή, στα πλαίσια του προγράμματος “Hello Kiwi” με στόχο τις εξαγωγές φρέσκου ακτινιδίου, ελληνική επιχειρηματική αποστολή συμμετείχε σε έκθεση τροφίμων στο Γιοχάνεσμπουργκ, ενώ ακολούθως φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα οργανωμένη επιχειρηματική αποστολή από τη Νότια Αφρική.

Τέλος, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και τα προγράμματα προώθησης φρέσκου και κονσερβοποιημένου ροδάκινου, “Peach Garden” και “Freshcano” αντίστοιχα, με εκδηλώσεις προβολής και εκτεταμένες δειγματοδιανομές προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό του Ιράν, της Αιγύπτου, του Κουβέιτ και της Σαουδικής Αραβίας.

Με εμπειρία, τεχνογνωσία και διεθνείς συνεργασίες υψηλού κύρους, η NOVACERT καταφέρνει να «ξεκλειδώνει» τις παγκόσμιες αγορές δίνοντας ώθηση στην ελληνική παραγωγή και τις εξαγωγές.

Αρχείο Κειμένων στο Blog