Προώθηση ελληνικών προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ στη Γερμανική αγορά

Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο του Βερολίνου πραγματοποιήθηκε  από 21 έως 29 Ιανουαρίου 2017 η 82η “GREEN WEEK”. Πρόκειται για ένα μοναδικό εκθεσιακό γεγονός που η ιστορία του ξεκινά το 1926! Φέτος, στη “GREEN WEEK” συμμετείχαν περισσότεροι από 1500 εκθέτες παρουσιάζοντας 100.000 και πλέον είδη διατροφής. Η NOVACERT ήταν εκεί στα πλαίσια υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος “AUTHENTICO” για την προώθηση ελληνικών προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).

Το καλάθι προϊόντων “AUTHENTICO” αποτελείται από τα εξής προϊόντα:

  • «Ελιές Θρούμπα Θάσου ΠΟΠ»: Πρόκειται για μια ξεχωριστή ποικιλία μαύρης ελιάς, η οποία ωριμάζει πάνω στο δέντρο και στη συνέχεια συλλέγεται με τα χέρια και επεξεργάζεται με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο, με χοντρό θαλασσινό αλάτι.
  • «Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Θάσου ΠΓΕ»: Από τη μοναδική ποικιλία της ελιάς θρούμπας της Θάσου, παράγεται το ξεχωριστό ελαιόλαδο Θάσου. Πρόκειται για ένα λεπτόρρευστο ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας, με χαρακτηριστικό βαθύ κίτρινο – χρυσαφί χρώμα.
  • «ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ οίνος ΠΟΠ Νάουσας»: Η Νάουσα, γνωστή και ως «πόλη του οίνου» έχει οινική παράδοση αιώνων και ήταν γνωστή για τα κρασιά της ήδη από την εποχή των ρομαντικών Γάλλων περιηγητών κατά τον 17ο και 18ο αιώνα. Το Ξινόμαυρο παρασκευάζεται αποκλειστικά από την ποικιλία ξινόμαυρο, μια ποικιλία ερυθρού σταφυλιού που έχει εγκλιματιστεί στο ιδιαίτερο ορεινό κλίμα της Νάουσας όπου φτάνει στην τέλεια ωρίμανση.
  • «Φέτα ΠΟΠ Μυτιλήνης»: Η Φέτα είναι το πιο γνωστό ελληνικό λευκό τυρί που παρασκευάζεται αποκλειστικά από αιγοπρόβειο γάλα.
  • «ΠΟΠ Λαδοτύρι Μυτιλήνης»: Το Λαδοτύρι Μυτιλήνης είναι σκληρό τυρί που παρασκευάζεται κυρίως από πρόβειο γάλα και σπανιότερα από πρόσμιξη γίδινου.
  • «ΠΟΠ Κασέρι Μυτιλήνης»: Το Κασέρι Μυτιλήνης παρασκευάζεται αποκλειστικά από πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα.

Το εντυπωσιακό περίπτερο του “Authentico” επισκέφθηκαν εκατοντάδες καταναλωτές, αλλά και εισαγωγείς τροφίμων στη Γερμανική αγορά, δείχνοντας τεράστιο ενδιαφέρον για τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ που παράγονται στην Ελλάδα. Μεταξύ των επισκεπτών ήταν και εμπορικός ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο κ. Χρήστος Ντοκομές, καθώς και ο Κοινοβουλευτικός Γραμματέας του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης κ. Χανς Γιοακίμ Φούχτελ.

Αρχείο Κειμένων στο Blog